Festivalul „Buzău Iubește Teatrul” s-a încheiat. Pe scena din Buzău s-au jucat  25 de spectacole ale unor trupe din Bucureşti, Brăila, Craiova, Ploieşti şi Piatra Neamţ. Juriul de specialitate a fost format din actrița Coca Bloos, regizorul Erwin Simsensohn și actorul Lucian Ionescu, a acordat premiile, iar Eveline Păuna și Ștefan Pavel au anunțat câștigătorii, în ropotele de aplauze ale publicului.
Marele Premiu din acest an, la Secțiunea oficială, a fost adjudecat de Teatrul „Odeon” – București, care a evoluat pe scenă cu piesa „Când timpul nu se mișcă”, de Donald Margulies, în regia Vladimir Anton.

Premiul special al Juriului pentru originalitatea conceptului artistic a fost acordat Teatrului Țăndărică din Capitală. Una dintre cele mai faimoase comedii shakespeariene „Visul unei nopți de vară”, a fost transpusă, sub bagheta măiastră a regizorului Cristian Pepino, într-un spectacol de marionete pentru adulți.

La Secțiunea Studenți, Premiul Special al Juriului a ajuns la echipa care a pus în scenă muzicalul „Cocoșatul de la Notre-Dame ” de Victor Hugo. „Lecția” studenților (acum absolvenți) de la UNATC „I.L.Caragiale” București a fost cel mai premiat spectacol al festivalului „Buzău Iubește Teatrul”.

La secțiunea copii, pentru ei dar și pentru adulți, actorii Teatrului Țăndărică au demonstrat că Bau-Bau se poate transforma dintr-un monstru înspăimântător într-un prieten jucăuș, de care copiilor nu trebuie să le mai fie teamă, în spectacolul „Cui i-e frică de Bau-Bau”.

La Secțiunea Studenți, Premiul Publicului pentru cel mai bun spectacol a fost oferit Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Teatru, pentru spectacolului „D’ale carnavalului” de I.L. Caragiale, în regia Oanei Sandu, un spectacol într-o perspectivă clasică dar spumoasă, plină de ritm și vivacitate, asupra întâmplărilor din jurul unui bilet de amor rătăcit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here