Procesul naţional de descentralizare va avea ca efect şi desfiinţarea Direcţiilor judeţene pentru tineret şi sport. Patrimoniul acestora ar putea trece în proprietatea publică a administraţiilor locale, printr-o hotărâre de Guvern, declarându-se din bunuri de interes public, în bunuri de interes local. La Buzău, atât Consiliul Judeţean, cât şi Primăria Buzău solicită părţi din patrimoniul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport. Cel mai râvnit obiectiv este Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi” şi sediul administrativ.

Consilierii judeţeni au aprobat deja proiectul de hotărâre referitor la trecerea din proprietatea publică a statului în proprietatea CJ, iar Consiliul Local Municipal va vota proiectul în şedinţa din 18 iunie.

Fiecare are planuri mari pentru obiectiv însă altcineva va avea ultimul cuvânt. Odată cu publicarea unei hotărâri de Guvern se va afla şi care dintre cele două instituţii va avea câştig de cauză. Un alt obiectiv solicitat atât de administraţia judeţului cât şi cea a municipiului este Complexul Sportiv din Crâng. Acesta are o suprafaţă de 1.863 de metri patraţi şi este alcătuit dintr-o sală de box, una de pregătire lupte, încă una de tenis de masă, un mini-hotel şi anexe.

Consiliul Judeţean a mai solicitat şi preluarea taberelor şcolare de la Arbănaşi şi Fişici, precum şi sediul Agenţiei Teritoriale a Taberelor şi Turismului Şcolar Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here