Autorităţile buzoiene au lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care se interzice accesul autovehiculelor mai mari de 3.5 tone pe tronsonul din strada Transilvaniei delimitat de străzile Crinului şi Constituţiei. Pentru un alt tronson, şoferii maşinilor de mare tonaj vor avea nevoie de autorizaţie de circulaţie.

De menţionat că TIR-urile vor putea circula fără autorizaţie pe DN 10, dinspre Verneşti până la Fabrica de Bere. Dacă hotărârea va fi votată de consilieri, maşinile de marfă ce depăşesc 3.5 tone nu vor mai putea intra pe Transilvaniei nici de la Clubul Poliţiştilor, dar nici de la rondul intersecţiei Constituţiei-Titulescu. Zona vizată este înţesată de spaţii comerciale, depozite de marfă de la care se aprovizionează micile magazine.Măsura interzicerii maşinilor mari pe tronsonul în discuţie vine în ajutorul locuitorilor, cărora nu li se mai vor mai cutremura pereţii din cauza maşinilor de mare tonaj.

Restricţia de tonaj nu este valabilă şi pe tronsonul cel mai lung, dintre Romcarbon şi Fabrica de Bere. Aici, TIR-urile circulă în continuare pentru că trebuie să ajungă la marii agenţi economici, precum Romcarbon. Şoferii acestora vor avea însă nevoie de autorizaţie de circulaţie de la Primărie. De menţionat că TIR-urile vor putea circula fără autorizaţie pe DN 10, dinspre Verneşti până la Fabrica de Bere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here