Raul FlorescuConsilierii județeni vor fi consultați, marți cu privire la oportunitatea cumpărării de către Consiliul Județean a două imobile situate în municipiu pentru care ar trebui să plătească aproape 300.000 de euro. Cele două imobile găzduiesc Centrul Militar Județean și Comisiile pentru protecția copilului și pentru orientare școlară. Clădirile au fost retrocedate foștilor proprietari, iar acum Cj trebie să le cumpere pentru ca cele două instituţii care funcţionează în ele să îşi poată desăşura activitatea în continuare acolo.
Consilierul liberal, Raul Florescu este de părere însă că preţurile cerute de proprietari sunt puţin exagerate, iar comisia de negociere din cadrul CJ nu a purtat mai multe discuţii cu cei care deţin imobilele pentru a se putea obţine o scădere a preţului.
Clădirile au fost retrocedate si s-a venit la CJ cu niste proiecte prin care sa cumparam aceste imobile si institutiile sa functioneze in continuare. Au fost negocieri cu proprietarii, s-a ajuns la o intelegere, dar proiecte de hotărâre de marţi nu au nicio legatura cu expertiza tehnica. Nu putem accepta primul pret.
Pentru imobilul strada Bistritei nr. 45 exista un proces verbal al comisiei de negociere si proprietarii spun ca nu cedeaza niciun leu, iar comisia nu a mai facut nimic. Nu s-a facu nici măcar o cerere de co- finantare catre MApN, mai ales că aici nu poate functiona altceva decat o institutie militara. Deci eu nu cred ca putem fi de acord cu pretul impus, este o suma mare in conditile in care nu poate functiona altceva. Preţul cerut se ridică la 148 de mii de euro”
, a spus Raul Florescu.
În ceea ce priveste clădire în care funcţionează Comisiile pentru protecția copilului și pentru orientare școlară, preţul cerut de proprietari se ridică la 149.000 de euro. „Aceeaşi situaţie este şi cu imobilul din strada Pompiliu Stefu, unde minuta sedintei de negociere arata ca unul a zis pretul, altul a zis da. Eu stiu că acum este la moda ba sa mai construim o toaleta, o gradinita, luam teren pentru parcare, dar parca este prea de tot”, a adăugat consilierul judeţean.
Acum decizia achiziționării aparține însă aleșilor județeni, iar dacă proiectul va fi aprobat. banii vor trebui plătiți în două tranșe până cel mai târziu în luna martie a anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here