Consiliul Local Municipal a dat aviz de oportunitate dezvoltării unui proiect imobiliar pe terenul din vecinătatea Stațiunii de Cercetări Legumicole Buzău. Suprafața de teren aparține Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, care are documente istorice prin care i se atestă dreptul de proprietate și, până anul trecut, s-a aflat în folosința Experimentalei. Arhiepiscopia a solicitat Primăriei municipiului Buzău un aviz de oportunitate pentru a putea lua o decizie în viitorul apropiat legat de terenul respectiv, mai ales că, după cum susțin reprezentanții Bisericii, mai mulți investitori s-au arătat interesați de terenul în cauză, în suprafață de 2,5 hectare.
Proiectul dezbătut în Consiliul Local a stârnit păreri pro și contra din partea aleșilor locali.
Consilierul municipal Constantin Ionescu, liderul grupului liberal din CLM Buzău, a lspus că dezvoltarea unui ansamblu rezidențial în zona respectivă va aduce mari deservicii Stațiunii de Cercetare, deoarece plantează diverse soiuri de plante medicinale, iar umbra blocurilor de locuințe ce vor fi ridicate în zonă va afecta culturile în cauză.
În replică, primarul Constantin Toma a susținut că a încercat o mediere între Arhiepscopie și Experimentală, dar fără succes. „Nu am reușit să creăm o cale de mijloc între cele două părți. Dacă ne-ar fi cedat nouă Experimentala acel teren, lângă cel al Arhiepiscopiei, să le dăm în schimb două hectare și ceva lângă pepiniera orașului, ar fi fost bine. Dar nu au dorit acest lucru” , a spus primarul Toma
La finalul discuțiilor, proiectul de hotărâre, care atestă că este oportună ridicarea unui cartier de locuințe în zona respectivă, a trecut de votul aleșilor locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here