Noul de centru de Dializa.avi.Still0131

 

La eveniment au participat zeci de cadre medicale precum și reprezentanți ai administrației locale. Inaugurarea centrului a început cu o conferinţă de presă la care au participat mai multe de cadre medicale, preşedintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, administratorul Companiei IHS Georgios Sofianos şi preşedintele Comisiei de nefrologie din Ministerul Sănătăţii, prof. univ. dr. Gabriel Mircescu.

Noul Centru este o investiție privată ce depășește 3 milioane de euro cu aparatură de ultimă generație și saloane moderne. Aici, pot efectua dializă peste sute de personae din județul Buzau care sufera de afecțiuni severe ale rinichilor și care depind de aparatul de filtrat sângele. ,,Județul Buzău contabilizează la acest moment 215 cazuri de pacienți care au nevoie de proceduri de dializă. Aproximativ o treime dintre ei sunt pe dializă peritonală.,, a spus managerul Spitalului Județean Buzău, dr. Marius Anastasiu.

Mulți dintre pacienți vor face naveta la centrul din Buzău și de trei ori pe săptămână. Transportul pacienților atât către cât și de la centru este asigurat de o firmă de transport medical și decontat de stat.  La Centrul de Dializă vin pentru evaluare și persoane care fac hemodializă peritoneală la domiciliu.

Noul de centru de Dializa.avi.Still002

Pentru pacienții care duc o luptă crânceră cu boala, deschiderea noului centru este o adevărată rază de speranță. ,,Ne aflăm într-o casă nouă și de astăzi cei 215 buzoieni se vor putea trata în condiții mult mai bune. Am avantajul să vizitez această unitate și vă pot spune că este cu totul altceva decât suntem noi obișnuiți.,, a declarat Cristi Bîgiu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Compania International Healthcare Systems a luat ființă în 2004 și este lider în calitatea serviciilor medicale de nefrologie şi dializă.Totodată HIS este membră a unui grup de companii din domeniul medical care activează în patru ţări din sud-estul Europei. ,,Facem parte dintr-o echipă care acum 15 ani a hotărât în acest județ să înființeze un centru de dializă, cu sprijinul autorităților locale, naționale și mai ales cu sprijinul echipei medicale de aici.,, a precizat Georgios Sofianos, administratorul INS.

Noul de centru de Dializa.avi.Still007

 

Compania tratează, în prezent, prin profesionalismul celor 500 de specialişti dedicaţi, un număr de peste 1.500 de pacienţi. Noul Centru de Nefrologie și Dializă Buzău situat chiar lângă Spitalul Județean poate deservi și pacienți din alte județe. În centru lucrează aproximativ 60 de cadre medicale: medici specialiști, asistente și un psiholog.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here