În perioada 4-8 mai, la Buzău va avea loc prima ediţie festivalul de film BUZZ CEE, eveniment dedicat cinematografiei din Europa Centrală şi de Sud-Est, inclusiv Grecia şi Turcia. În cadrul competiţiei desfăşurată pe mai multe secţiuni, vor rula peste 30 de filme, proiecţiile urmând a se desfășura la Cinema Dacia 3D, sala Teatrului „G. Ciprian” şi sala Consiliului Judeţean, intrarea la toate filmele fiind liberă.

Festivalul BUZZ CEE este organizat de către Asociaţia Cultur All şi beneficiază de susţinerea financiară a Consiliului Judeţean şi a Primăriei Buzău. Cele trei secţiuni ale festivalului sunt: lung-metraj, scurt-metraj şi documentar, alături de o secţiune dedicată filmelor realizate de femei, dar în afara concursului. Producţiile câştigătoare vor fi alese de jurii alcătuite din profesionişti ai industriei cinematografice din România şi din ţările regiunii, iar publicul va fi invitat să îşi voteze filmul preferat, care va fi premiat cu trofeul Pop BUZZ.

Conform organizatorilor, sunt deja înscrise în concurs peste 900 de filme, iar înscrierea se va încheia pe data de 1 aprilie. Selecţia filmelor care vor intra în competiţie este realizată de criticii de film Florin Barbu şi Cristi Mărculescu, iar festivalul va fi prezentat de actorii Andreea Vasile şi Dan Bordeianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here