bigiu 1Un spectacol inedit si impresionant a avut loc ieri la Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau. Peste o suta de copii din 11 centre de plasament din judetul Buzau au asistat si au luat parte la un spectacol grandios, dupa care au preluat stafeta de la  colegii lor, iesiti din sistem, ajunsi acum pe picioarele lor, cu studii superioare si meserii cu care se mandresc.

Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau s-a dovedit neincapatoare ieri pentru sutele de persoane care au venit sa participe sau doar sa asiste la spectacolul organizat de si pentru copiii institutionalizati.

Spectacolul in care au evoluat tineri cu deficiente de vedere, din centrele de plasament sau de la gradinitele din oras, a culminat cu predarea stafetei. 20 de tineri care au parasit in ultimii ani sistemul de protectie si au reusit in viata au urcat pe scena unde au fost premiati de presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bagiu, si au facut, in mod simbolic, schimbul de generatii cu colegi lor mai mici.

bigiu 2Studenti la diferite facultati, masteranzi, doctoranzi, asistenti universitari sau administratori ai propriilor afaceri, tinerii care au urcat pe scena le-au transmis colegilor care acum sunt institutionalizati secretul succesului: “Credeti in voi si in puterile voastre. Profitati de faptul ca sunteti ajutati si vi se ofera posibilitatea sa urmati o facultate si demonstrati tuturor ca cat puteti face. Nu uitati, oamenii din cente, fie ca va par mai rai sau mai exigenti, o fac pentru voi. Voi sunteti cei care trebuie sa demonstrati ca puteti ajunge ca noi, sau chiar mai sus”, a transmis unul dintre tineri de pe scena colegilor din sala.

Momentul predarii stafetei a fost unul impresionant chiar si pentru directorul DGASPC, Alina Badulescu si presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bagiu.

”Este o zi plina de emotii, cand stafeta este predata intre generatii. Si nu este predata oricum, ci de oameni care au reusit in viata, care au muncit foarte mult si care acum culeg roadele. Stiu ca in spatele reusitelor se afla ani multi de munca, dar voi sunteti dovada ca eforturile si ambitia sunt răsplatite asa cum trebuie”, a declarat Cristi Bigiu la”Gala Generatiilor”.

bigiu 3Dupa ce i-a premiat pe tinerii veniti sa predea stafeta, presedintele Consiliului Judetean, impreuna cu cei care au preluat-o au impodobit un bradut in fata Consiliului Judetean.

Si pentru ca mosul nu uita niciodata pe nimeni, la sfarsitul spectacolului toti copiii prezenti pe scena si in sala au primit cate o sacosă de cadouri din partea Consiliului Judetean Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here