maternitate inaugurata
Noua maternitate va fi deschisă în prima jumătate a anului 2016, asigură conducerea Consiliului Județean care s-a întâlnit luni cu conducerea unității sanitare, a Spitalului Județean Buzău și cu membrii din aparatul tehnic al Consiliului Județean pentru a pune la punct un plan de bătaie pentru deschiderea cât mai urgentă a noii unități medicale.
„Chiar zilele trecute m-am întâlnit cu cei responsabili și am realizat un plan etapizat de punere în funcțiune a noii Maternități, astfel încât în momentul în care se finalizează licitația să putem muta imediat toată activitatea în noua clădire”, a declarat președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.
Președintele Consiliului Județean s-a ferit însă să dea un termen exact pentru momentul când tinerele mame își vor putea naște pruncii în maternitatea de pe Victoriei.
„Știu că întreg județul are nevoie de o nouă Maternitate, care să corespundă standardelor europene și așteptărilor pacienților, dar cred că a trecut momentul inaugurărilor de dragul inaugurărilor și a lucrurilor făcute doar pentru imagine. Nu mai doresc să înaintez niciun termen de deschidere a Maternității, tocmai pentru că această procedură este una greoaie”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.
Procedura de evaluare a ofertelor depuse de firmele care s-au înscris în cursă pentru adjudecarea contractului de dotare cu aparatură medicală este una extrem de laborioasă și din această cauză licitația se întinde atât de mult. Conform responsabililor județeni, lucrătorii de la departamentul de achiziții care trebuie să verifice foarte clar toate ofertele depuse au în față un volum foarte mare de lucru.
”Este vorba despre 25.000 de unități. Pentru fiecare au fost cerute anumite specificații tehnice și pentru fiecare dintre acestea firmele care au depus oferte au depus, la rândul lor, documente întregi. În unele dintre acestea specificațiile nu sunt ad-literam cu cele cerute, caz în care persoana desemnată să facă aceste verificări trebuie să ceară lămuriri furnizorului și din această cauză se întârzie foarte mult”, explicat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here