Nou monument dedicat Centenarului, la Buzău. Edificiul dezvelit azi, în curtea Direcţiei Silvice, se doreşte a fi o replică a „Punctului Frăţiei Neamului Românesc”, observatorul ridicat în septembrie, pe vârful Giurgiu

Momente solemne în curtea Direcţiei Silvice. A fost dezvelit un monument închinat Marii Uniri şi celor care s-au jertfit pentru a fi posibilă înfăptuirea actului de unire. Edificiul cuprinde trei laturi, simolizând cele trei provincii româneşti, şi este o replica a Punctului Frăţiei Neamului, observatorul ridicat în luna septembrie, pe vârful Giurgiu, in locul în care se întâlnesc cele trei mari provincii istorice.

La eveniment au participat reprezentanţii autorităţilor publice buzoiene, fiecare dintre ei rostind câte o scurtă alocuţiune, legată de Marea Unire de la 1918.

„Am participat astazi la dezvelirea monumentului ridicat „in memoria celor pentru care granitele nu au existat”.
Nu trebuie sa uitam ca unitatea si independenta tarii noastre au fost castigate cu efort, sacrificiu si cu sangele eroilor nostri!”, a scris intr-un mesaj postat pe pagina sa de socialuzare, presedintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

În luna septembrie, pe vârful Giurgiu, Romsilva a ridicat un observator la cota 1435, punctul de întâlnire a celor trei mari provincii româneşti. Locul a fost ales simbolic, pentru a marca 100 de ani de la Unirea tuturor provinciilor româneşti într-un singur stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here