În termenul de judecată de ieri de la Tribunalul Călăraşi, în dosarul mitei primite de fostul preşedinte al CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, magistraţii au rămas în pronunţare pentru 22 martie.

Bîgiu a fost trimis în judecată de DNA pentru nici mai mult, nici mai puţin de 12 infracţiuni de conflict de interese, luare de mită şi tentatrivă de spălare a banilor. În rechizitoriul procurorilor DNA se arăta că, în perioada noiembrie 2013 – decembrie 2014, Cristinel Bîgiu a cerut, iar în zilele de 20 decembrie 2013, respectiv 6 decembrie 2014 a primit sumele de 45.000 lei, respectiv 50.000 lei, prin intermediari, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău – funcţie de demnitate publică, respectiv aprobarea atribuirii către firma Asociaţia pentru Dezvoltare, Inovaţie, Cultură şi Antreprenoriat (ADICA) Călăraşi, prin procedură directă, a două contracte, precum şi aprobarea plăţilor aferente, după recepţionarea lucrărilor.

Cele două contracte vizau elaborarea primelor două componente ale „Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău 2014-2020”.
Potrivit procurorilor DNA, suma de 45.000 lei a fost dată ca mită de către Gabriela Bădică, sumele de 45.000 lei, respectiv 6.500 lei au fost cerute şi primite de către Florin Colgiu,fnul preşedinteleui Cj la acea vreme Crsitinel Bîgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here