bigiu vernisaj1

 

Lansare cu mare fast joi seară a Expoziţiei ,,Mari Creatori ai Artei Româneşti, Între Sacru şi Profan,, pusă în scenă de liderul pieţei de artă, casa de licitaţie Artmark cu participarea partenerilor săi, Consiliului Judeţean, a Muzeului Judeţean şi Teatrul “George Ciprian” din Buzău.

Prezenţa la vernisaj a fost considerată, spre bucuria organizatorilor, un real succes. Acţionarul majoritar al casei de licitaţie Artmark, Alexandru Bâldea s-a declarat plăcut încântat de prezenţa în număr mare a publicul buzoian care s-a dovedit a fi un cunoscător fin de artă şi valoare. ,,Buzăul reprezintă un adevărat centru cultural prin simplul fapt că, spre exemplu, în această perioadă, se desfăşoară aici, în sala mare a Consiliului Judeţean, festivalul Vedeteatru aflat la cea de-a X a ediţie. Totodată este cunoscut prin colecţiile de mare valoare existente în Muzeul Judeţean. Unele dintre ele sunt unice în ţară şi trebuie luat în seamă acest lucru. Mă încântă prezenţa mare a iubitorilor de artă şi cred că vineri vor fi chiar şi mai mulţi.,, a declarat Alexandru Bâldea.

deschidere oficiala

Şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu s-a arătat încântat de interesul pe care buzoienii l-au arătat la vernisaj. ,,M-a bucurat prezenţa vizitatorilor pentru operele de artă expuse. Acest lucru este un semn că buzoienii sunt iubitori şi cunoscători a tot ceea ce înseamnă artă şi cultură în acelaşi timp. ,, a declarat Cristi Bîgiu.

La rândul ei, conducerea Muzeului Judeţean a lansat o invitaţie vizitatorilor prezenţi la vernisaj să vină în număr tot mai mare la evenimentele culturale organizate la nivelul judeţului Buzău.

La eveniment au fost prezenţi şi câţiva şefi de instituţii din oraş precum şi oameni de cultură din Buzău. La vernisaj a fost prezent, pentru scurt timp şi cunoscutul actor Mircea Diaconu. Grăbit să ajungă în sala mare a Consiliului Judeţean pentru repetiţii el s-a arătat mulţumit de succesul vernisajului.

bigiu si diaconu2,,Mi se pare un lucru extraordinar să se deschidă aici în Buzău o astfel de expoziţie unde buzoienii să poată admira adevărate opere de artă ale unor pictori români celebri. Eu cred, din ce am văzut şi prin prezenţa publicului la festivalul Vedeteatru, că buzoienii sunt extrem de interesaţi de cultură şi sunt receptivi la astfel de evenimente.,, a menţionat Mircea Diaconu.

Pe durata evenimentului, vizitatorii au putut vedea o parte din Colecţia Dr. Ioan Chisăliţă, un reputat medic din Sibiu. Ei au primit din partea organizatorilor invitaţii de participare la licitaţiile ce vor fi organizate la Bucureşti în perioada 28-30 mai.

Operele expuse la Buzău în ,,Expoziţia Mari Creatori ai Artei Româneşti Între Sacru şi Profan,,  fac obiectul viitoarei Sesiuni de licitaţii Artmark, desfăşurate la Bucureşti, Athénée Palace Hilton în datele de 28 mai – Licitația Colecției Dr. Ioan Chisăliță & Licitaţia de Artă Religioasă ce numără printre altele, 4 opere de Nicolae Tonitza, 4 de Theodor Aman, 2 de Nicolae Grigorescu, 2 de Ştefan Luchian şi 2 de Gheorghe Petraşcu şi 30 mai – Licitaţia ”Cel mai iubit dintre pământeni”, dedicată Zilei Copilului, un eveniment original în peisajul pieţei româneşti de artă, aflat deja la a treia ediţie.ciobanasul1

Expoziţia ,,Mari Creatori ai Artei Româneşti, Între Sacru şi Profan,, reuneşte picturi de Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Aman. Printre cele mai valoroase opere de artă expuse la Buzău se numără Ştefan Luchian, cu tabloul ,,Interior cu garoafe,,, Nicolae Grigorescu, cu ,,Ciobănaş pe Valea Doftanei,, şi Nicolae Tonitza, cu tabloul ,,Odaia copiilor,,.

Vineri, 24 mai, între orele 15.00 – 20.00, buzoienii iubitori de artă vor avea ocazia să admire exponatele din foaierul Consiliului Judeţean într-o expoziţie publică-fulger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here