O delegaţie a Consiliului Judeţean Buzău va participa la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni care se va desfăşura în Complexul Etno-Cultural „Vatra” din Raionul Străşeni. Acest festival va deveni, începând cu acest an, un eveniment cultural dedicat românilor de pretutindeni. Elementul cultural tradiţional românesc şi buzoian va fi reprezentat la eveniment de către artiştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău.
Aleșii județeni, în frunte cu președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu vor fi prezenți în perioada 14-15 septembrie 2019, la cea de a II-a ediţie a Festivalului Internaţional Centenar Fest, sub genericul Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni organizat de Centrul Cultural „Vatra” din Republica Moldova. Scopul festivalului este de a crea legături între românii de pretutindeni, de a promova valorile românești, de a reuni simbolic oamenii care locuiesc între vechile granițe ale României Mari, de a scoate în evidență tradiţiile comune ale acestui neam specifice regiunilor istorice românești, inclusiv cele aflate în prezent în afara graniţelor României.

Festivalul, sprijinit de Ambasada României în Republica Moldova, în parteneriat cu Congresul Autoritătilor Locale din Moldova (CALM), Uniunea Consiliilor Raionale din Moldova (UCRM), Asociaţia Obştească Cultural Artistică „LĂUTARII”, va include ample manifestări culturale: concerte de muzică populară, recitaluri poetice de muzică folk, concursuri, ateliere de creație, expoziţii, adresate tuturor categoriilor de vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here