prefectConsiliul Local din comuna Săgeata este la un pas de desființare. Asta pentru că deși s-au întrunit, aleșii locali din această localitate nu au adoptat nicio hotărâre timp de trei luni. Potrivit Instituției Prefectului, consilierii locali din Săgeata nu au avut nicio întrunire în lunile mai și august, iar în lunile iunie și iulie deși s-au întrunit în ședinte ordinare nu au adoptat nicio hotărâre.

“Divergențele dintre cele două grupuri politice din Consiliul Local S[geata au apărut din cauza neadoptării organigramei transmise de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Din cauza blocării activității consiliului local administrația publică a pierdut 8 miliarde de lei, bani alocați pentru investiții, echilibrarea bugetului și cheltuieli curente. Din această cauză, întreaga execuție bugetară a comunei a fost afectată, inclusiv salariile cadrelor didactice de aici”, a declarat prefectul Paul Beganu.

Este al treilea consiliu local propus anul acesta spre dizolvare de către Instituția Prefectului, după cele din Berca și Poșta Câlnău care au fost deja dizolvate.

Primul termen în cadrul instanței de contencios administrativ a fost fixat pe 11 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here