Astăzi și mâine, unitățile de învățământ din întreg județul sunt închise a urmare a deciziei luate de autorități pentru a proteja copiii de temperaturile foarte scăzute. Însă creșele din Buzău vor fi deschise. Măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul părinților care încep serviciul și nu au unde să își lase micuții. Decizia a fost luată duminică de reprezentanții Primăriei Buzău, instituție în subordinea căreia se află creșele.

„După cum știți, după viscolul ce a lovit zona noastră, dar care nu a generat probleme deosebite pe raza orașului, în următoarele zile municipiul Buzău se va confrunta cu un nou cod, de data aceasta, de ger. Ca urmare, am decis ca toate unitățile de învățământ – de la grădinițe, la școli și licee – să rămână închise în zilele de luni, 9 ianuarie și marți, 10 ianuarie 2017. Ulterior, vom analiza situația în funcție de evoluția prognozei meteo”, a scris Constantin Toma pe pagina de Facebook.

Însă reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău nu văd cu ochi buni decizia municipalității. Aceștia spun că din cauza temperaturilor foarte scăzute riscul de îmbolnăvire în rândul copiilor este crescut. Iată punctul de vedere al DSP:

PUNCT DE VEDERE DSP

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here