Bigiu
Cristinel Bîgiu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, recunoaște că a primit bani de la directorul Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, Gabriel Surdu, pentru a ajuta o firmă controlată de acesta să obţină un contract de lucrări publice în comuna Ghergheasa. Chiar și așa, cu toată deschiderea în fața anchetatorilor, Bîgiu nu are cum să scape neatins de acest dosar, urmând să fie cercetat, cel mai probabil, pentru trafic de influență.
„Bîgiu Marian Cristinel a recunoscut că în vara anului 2013 inculpatul Surdu Georgian Gabriel i-a cerut să intervină pe lângă primarul localităţii Ghergheasa pentru a-l determina să atribuie contractul de lucrări SC Construct Co Group SRL, acesta din urmă promiţându-i că-i va remite 8% din valoarea contractului; că a primit suma de 70.000-75.000 euro de la inculpatul Surdu Georgian Gabriel prin intermediar”, se arată în referat.
Anchetatorii mai susţin că sumele importante de bani pe care Bîgiu le primea de la diverse persoane erau lăsate în custodia unei femei în care avea încredere, lucru cunoscut şi de unii salariaţi din cadrul CJ Buzău.
„O astfel de situaţie a avut loc în luna august 2013. În concret, numitul Bîgiu Marian Cristinel s-a deplasat la domiciliul acesteia din municipiul Buzău şi i-a dat spre păstrare suma de 50.000 de euro. A doua zi, sau a treia zi, numitul Bîgiu Marian Cristinel i-a transmis acesteia să-i dea din cei 50.000 de euro suma de 25.000 de euro unei nepoate a sus-numitului. Diferenţa de 25.000 de euro până la cei 50.000 de euro a fost cheltuită de numitul Bâgiu Marian Cristinel”, se precizează în documentul citat.
La rândul său, primarul comunei Gheorgheasa, Paraschiv Popescu, a declarat în faţa anchetatorilor că preşedintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, a lăsat să se înţeleagă că firma controlată de Gabriel Surdu trebuie să câştige licitaţia pentru lucrările de canalizare şi asfaltare.
„Popescu Paraschiv a arătat că (…) intermediarul i-a precizat că preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Bîgiu Cristinel Marian, îi cunoaşte şi că ei trebuie să câştige licitaţia; că după ce licitaţia a fost adjudecată de SC Construct CO Grup SRL, în vara anului 2014, a purtat cu Bîgiu Marian Cristinel o discuţie la sediul Consiliului Judeţean Buzău, cu această ocazie cel din urmă precizându-i că a recomandat o societate bună din Bucureşti în vederea efectuării lucrărilor de asfaltare şi canalizare”, se mai arată în referatul DNA.
Tribunalul Bucureşti urmează să se pronunţe joi asupra cererii DNA privind arestarea preventivă a lui Gabriel Surdu, director al RA-APPS, reţinut pentru cumpărare de influenţă. În cauză este urmărit penal şi Cristinel Bîgiu, preşedinte al CJ Buzău la data faptei, pentru trafic de influenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here