Cristi Bigiu

Decizia surprinzătoare luată de magistrați, de a nu-i mai da voie lui Cristi Bîgiu să-și exercite mandatul de președinte al Consiliului Județean, este urmată de o altă decizie și mai surprinzătoare.
Cristi Bîgiu a anunțat că nu va contesta decizia judecătorilor de la Tribunalul Călărași, că va respecta hotărârea magistraților, urmând să-și dovedească nevinovăția în instanță.
Reamintim, magistrații Tribunalului Călărași care judecă procesul președintelui Consiliului Județean Buzău au modificat, luni, condițiile controlului judiciar care trebuie respectate de Cristi Bîgiu. Astfel, Bîgiu trebuie să se retragă din funcția deținută la nivel județean, măsura putând fi însă contestată în termen de 48 de ore. Cum Bîgiu anunță că nu va face contestație, e clar că el va trebui să părăsească funcția de la vârful miniparlamentului județean.
„În baza art. 215 alin.9 C.p.p. Admite cererile de modificare a conţinutului controlului judiciar formulate de DNA şi inculpatul Bîgiu Marian Cristinel, în sensul că: Impune inculpatului Bîgiu Marian Cristinel, interdicţia de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău pe durata controlului judiciar dispus prin încheierea pronunţată în prezenta cauză din data de 06.07.2015. Îndepărtează măsura de interzicere a comunicării inculpatului cu martora Bîgiu Veronica Florentina, menţinând celelalte obligaţii stabilite prin încheierea din 06.07.2015 – dosar 817/116/2015. Cu drept de contestaţie în 48 de ore în ceea ce priveşte dispoziţiile asupra conţinutului măsurii preventive. Pronunţată în şedinţa publică de la 21 septembrie 2015”, se arată în încheierea ședinței de judecată de luni 21 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here