Cristi Bigiu
Magistrații de la Tribunalul Călărași au decis luni, la termenul din procesul în care Cristi Bîgiu este judecat pentru fapte de corupție, ca acesta să rămână sub control judiciar. Bîgiu ceruse anularea măsurii, însă judecătorii i-au întors solicitarea.
“Respinge cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul Bîgiu Marian Cristinel. În baza art. 208 C.p.p., menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Bîgiu Marian Cristinel, prin Încheierea din 06.07.2015. Prorogă judecarea cererilor de modificare a controlului judiciar, formulate de reprezentantul DNA şi inculpat, la termenul din 21 septembrie 2015, după audierea inculpatului. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică de la 31 august 2015”, arată magistrații după termenul de luni.
Cristi Bîgiu este unic inculpat în dosarul care vizează fapte de corupție și care se judecă la Tribunalul Călărași. Inițial, au mai fost două persoane cercetate în același dosar: Gabriela Bădică, director în cadrul Asociației pentru Dezvoltare, Inovație, Cultură și Anteprenoriat Călărași, dar și Florin Colgiu, finul de cununie al lui Bîgiu. Cei doi și-au recunoscut vina și și-au primit sentințele, Bîgiu rămânând singur în dosar.
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, Marian-Cristinel Bîgiu, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi conflict de interese în formă continuată şi pentru tentativă de spălare a banilor, iar finul său, Florin Colgiu, pentru complicitate la aceste infracţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here