Bigiu DNA

Cristi Bîgiu va fi eliberat și plasat în arest la domiciliu. La fel se va întâmpla și cu finul său, Florin Colgiu, ambii aflându-se după gratii din decembrie anul trecut pentru luare de mită și respectiv complicitate la luare de mită.
Decizia a fost dictată joi de magistrații de la Curtea de Apel București care au judecat contestația celor doi la măsura dată de Tribunalul Călărași ce-i menținea după gratii pentru încă 30 de zile. Decizia de punere în libertate a lui Bîgiu și Colgiu este definitivă și trebuie pusă în aplicare de îndată. Asta înseamnă că e o chestiune de ore până când președintele suspendat al Consiliului Județean Buzău și Florin Colgiu vor ajunge acasă, la Buzău.

Cristi Bîgiu a fost reţinut pe 6 decembrie în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA în parcarea blocului în care locuieşte, în timp ce primea mită. Ulterior, a fost arestat preventiv pentru ca mai târziu să fie trimis în judecată atât președintele suspendat al CJ Buzău cât și Florin Colgiu.

Iată ce susțin procurorii în cazul Bîgiu-Colgiu:

În perioada noiembrie 2013 – decembrie 2014, inculpatul Bîgiu Marian Cristinel a cerut, iar în zilele de 20 decembrie 2013, respectiv 6 decembrie 2014, a primit sumele de 45.000 lei, respectiv 50.000 lei, prin intermediari, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău – funcţie de demnitate publică, respectiv aprobarea atribuirii, firmei Asociaţia pentru Dezvoltare, Inovaţie, Cultură şi Antreprenoriat (A.D.I.C.A.) Călăraşi, prin procedură directă, a două contracte, precum şi aprobarea plăţilor aferente, după recepţionarea lucrărilor.
Cele două contracte vizau elaborarea primelor două componente ale „Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău 2014-2020”.
Suma de 45.000 lei a fost dată ca mită de inculpata Bădică Gabriela Camelia, director în cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltare, Inovaţie, Cultură şi Antreprenoriat Călăraşi.
Sumele de 45.000 lei, respectiv 6.500 lei (o parte din cei 50.000 lei) au fost cerute și primite de inculpatul Colgiu Florin-Mădălin, cunoscând că aceste sume proveneau din săvârşirea infracţiunii de luare de mită în legătură cu îndeplinirea, de către inculpatul Bîgiu Marian Cristinel, a îndatoririlor de serviciu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău. În acest fel, Colgiu Florin-Mădălin l-a sprijinit pe Bîgiu Marian Cristinel să primească şi să valorifice sumele de bani obţinute cu încălcarea legii.

La data de 06.12.2014, inculpatul Bîgiu Marian Cristinel, sprijinit de Colgiu Florin-Mădălin, a încercat să disimuleze o parte din suma primită cu titlu de mită, prin plata, în numele S.C. SIGMA MONTAJ, dar în beneficiul său, a unei rate de leasing pentru un utilaj industrial pe care-l deţinea în fapt.

În perioada 20.11.2012-12.11.2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, inculpatul Bîgiu Marian a semnat un număr de 12 (douăsprezece) contracte cu două firme, cu o valoare de peste 7 milioane de lei, în condiţiile în care, începând cu iunie 2011, acesta beneficia, de la cele două firme, de suma de 1034 euro, plus TVA, lunar, reprezentând contravaloarea chiriei unui utilaj industrial, pe care inculpatul îl deţinea în fapt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here