Consiliul Judeţean Buzău a publicat proiectul de buget al judeţului pentru anul în curs. Conform documentului lansat în dezbatere publică, bugetul total de venituri al judeţului pentru 2018 se ridică la 231.474.000 de lei, sumă provenită din venituri proprii, cote şi sume defalcate din impozitul pe venit, sume defalcate din TVA şi subvenţii.

În proiect se arată că suma cheltuielilor judeţului Buzău calculată pentru anul în curs este de peste 300 de milioane de lei, astfel că vor mai fi necesare rectificări pe parcursul anului, dat fiind că această sumă o depăşeşte cu mult pe cea a veniturilor.

Cea mai mare sumă din bugetul judeţului urmează însă a fi alocată domeniului asistenţei sociale, unde sunt estimate, pentru acest an, cheltuieli de 143.487.000 de lei. Pentru reabilitarea drumurilor judeţene a fost alocată suma de 3,4 milioane de lei.

Totodată, din sumele distribuite din buget către diferite sectoare, aproape 10 milioane de lei vor reveni domeniului sănătăţii, unde cheltuielile estimate pentru 2018 se ridică la 9.912.000 de lei. În aceasă perioadă, orice cetăţean poate consulta proiectul şi poate depune propuneri sau sugestii la compartimentul de Relaţii Publice al Consiliului Judeţean Buzău, urmând ca ulterior datei de 31 ianuarie, proiectul de buget să fie adus la forma sa finală, care va fi supusă aprobării în plenul Consiliului.
Acest lucru se va întâmpla în sedinţa ordinară din luna februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here