Problemele de fond funciar reprezintă o prioritate pentru conducerea Instituției Prefectului. Acestea trebuie rezolvate de urgență, în caz contrar prefectul este cel care răspunde, în nume personal, în fața legii.

„Am promis că voi debloca Fondul Funciar, iar acest lucru l-am şi făcut. În data de 20 decembrie o să vă invit la o şedinţă extraordinară a Comisiei Judeţene de Fond Funciar, când se va dezbate problema Academiei Române, ce este de făcut, pe ce s-au pus penalităţi şi ce hotărâre va lua CJFF. Vreau să fie publică pentru că la un moment dat există Legea răspunderii Magistratului. Sunt o persoană care o cer, pentru că sunt penalizată în foarte multe dosare cu retrocedări în care s-au pus tot felul de sentinţe judecătoreşti şi fie că oamenii aceia nu au avut drept, fie au fost alţii puşi pe aceleaşi amplasamente cu hotărâre judecătorească. Este imposibil să pui sentinţă peste sentinţă. Cred că pentru lucrul acesta trebuie să răspundă magistraţii, iar soluţionarea trebuie să se facă tot în instanţă şi nu administrativ de către CJFF. Din păcate sunt sentinţe care spun că persoanele respective trebuie puse în posesie pe suprafeţele respective peste care se suprapune hotărârea judecătorească a Academiei Române.
Codul penal, articolul 284, spune că neexecutarea unei sentinţe judecătoreşti care nu mai are cale de atac este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea. Aici nu mai avem căi de atac, s-au epuizat toate căile. Ei au venit cu alte suprafeţe din domeniul public, dar este imposibil, nu ne dă voie legea să le dăm suprafeţele respective. Nu avem altceva de făcut decât să punem în aplicare hotărârea judecătorească, aşa cum este ea, strâmbă, dreaptă, după care vom vedea care sunt căile de atac. CJFF va pune în aplicare, iar beneficiarii vor merge în instanţă să vadă care este cel în drept să fie pus în posesie”, a declarat prefectul Carmen Ichim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here