Data de 26 iunie a fost desemnată drept Ziua Drapelului Național. Această dată a fost aleasă pentru a marca ziua de 26 iunie 1848 când Guvernul revoluționar a decretat tricolorul – roșu, galben și albastru – ca reprezentativ pentru steagul național al tuturor românilor. Cele trei culori, împărțite în mod egal, reprezintă principiul egalității, distribuirea lor în sus semnificând verticalitatea. Pe lângă țara noastră mai există alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.
Muzeul Județean Buzău, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Buzău organizează o serie de evenimente cultural-educative dedicate Zilei Naționale a Drapelului. În acest sens se pregătește publicului o nouă acțiune în premieră. Este vorba despre decorarea imobilului sediului central al Muzeului Județean Buzău și al Colecției de Etnografie și Artă Populară Vergu Mănăilă cu baloane tricolore. De asemenea,
vor fi distribuite stegulețe tricolore șoferilor participanți la trafic în zona Bulevardului Nicolae Bălcescu.  Totodată, pe două panouri format A0 va fi prezentat un scurt istoric al drapelului național al României.
Acțiunile se vor desfășura luni, 26 iunie 2017, începând cu ora 11.00 la sediul Muzeului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here