După Sărbătorile Pascale, primele echipe de muncitori vor începe lucrul la clădirea fostului spital Brătianu. Considerată o adevărată bijuterie arhitecturală, clădirea spitalului Brătianu de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu ajunsese în pragul prăbușirii. Salvarea ei a venit din partea Consiliului Județean Buzău, care a reușit să obțină un proiect în valoare de 3 milioane de euro pentru reabilitarea și transformarea clădirii în centru muzeal. Odată încheiată proiectarea, reabilitarea va începe, cel mai probabil, imediat după Paști. Valoarea lucrărilor este de13.181.894,59 lei cu TVA. Termenul pentru execuția lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Așa cum am declarat încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Buzău, atragerea fondurilor europene reprezintă o prioritate pentru Județul Buzău. Clădirea fostului spital I.C. Brătianu este un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local. În urma reabilitării, această clădire emblematică pentru Județul Buzău va deveni obiectiv turistic și va genera valoare adăugată comunității”, a declarat Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău.

Viitorul Centru Muzeal „I.C. Brătianu” va dispune și de o grădină publică, având în centrul ei o fântână arteziană și băncuțe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber. Totodată, în cadrul centrului muzeal vor avea loc și activități culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here