Două sunt căile de rezolvare a crizei de la Mărăcineni, create de imposibilitatea autobuzelor și microbuzelor liniei 2 urban pentru a deservi în continuare, în mod legal, locuitorii acestei comune, a declarat deputatul liberal Cezar Preda, copreședinte al PNL Buzău. Una dintre soluții ar fi aceea a modificării Legii metropolitane, în sensul reducerii numărului de locuitori necesari declarării aunei asemenea zone, iar cea de-a doua este alipirea acestei comune de municipiul Buzău.

Cezar Preda spune că un referendum în aceste sens s-ar putea organiza chiar odată cu alegerile locale din acest an: „Eu vă spun, odată cu alegerile locale, comuna Mărăcineni trebuie să fie cartier al municipiului Buzău! În 2025, peste zece ani, Buzăul deja se va împărți în două, cu râul Buzău la mijloc. Acesta este viitorul, oricât am vrea noi să-l mai ținem, să-l mai amenajăm. Se pot face impozite diferențiate, pentru periferie, în funcție de cercuri concentrice, nu-i afectează în rău pe locuitorii Mărăcineniului, care vor avea o dezvoltare urbană accelerată. Asta trebuiau să propună edilii de acolo, să se lipească de municipiul Buzău”, a spus acesta.

El consideră că viitorul municipiului Buzău este cu comuna Mărăcineni și cu stațiunea Monteoru în componanța sa: „Și cred că pe această direcție, de mărire a ariei municipiului Buzău trebuie să acționeze toate partidele politice, pentru că Buzăul are nevoie de Mărăcineni pentru extindere, pentru punerea în valoare și în potențial a râului Buzău, acesta este viitorul, orice am vrea noi să facem. Se va dezvolta pe marginea râului Buzău extraordinar de mult, cu centre industriale, cu centre rezidențiale, acesta este viitorul. Monteoru la fel, care este singura noastră cheie să intrăm în turismul mare, trebuie adus în municipiul Buzău. Cum s-a mai încercat la referendumul când 90 și ceva la sută au spus da, numai că nu a fost numărul de votanți necesar validării referendumul”, a mai spus deputatul Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here