saraciLipsa locurilor de muncă, creșterea șomajului , dezvoltarea economică precară a satelor buzoiene au făcut ca două instituții să-și dea mâna și să încerce măsuri active de sprijin al populației din comunitățile județului. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau in colaborare cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Buzau a organizat in zilele de 4 si 5 martie  o intalnire cu reprezentanti ai primariilor de la nivelul judetului Buzau, in cadrul careia au fost dezbatute teme de interes comun, in scopul eficientizarii activitatii de asistenta sociala la nivel judetean.

In vederea sustinerii dezvoltarii comunitare prin intermediul initiativelor de economie sociala, a fost dezbatuta importanta desfasurarii unor proiecte locale care, prin respectarea specificului zonei si prin utilizarea resurselor acesteia, sa conduca la cresterea calitatii vietii locuitorilor in general, si a persoanelor defavorizate, in special.

Aceasta initiativa comuna, alaturi de cea de realizare si distribuire catre comunitatile locale a unui Buletin informativ lunar, a aparut ca urmare a identificarii nevoii de informare si consiliere in acest domeniu.

Pornind de la aceste premise, cele doua institutii, in parteneriat cu Institutia Prefectului Buzau, intentioneaza organizarea lunara a unor astfel de sesiuni de informare.

Ne dorim ca rezultatul final al acestui demers comun sa se regaseasca in mod direct in dezvoltarea de proiecte concrete si in cresterea calitatii serviciilor sociale furnizate in plan judetean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here