BIGIU-CRISTI drum
E o chestiune de ore până ce președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, va fi suspendat din funcție. Instanța trebuie să trimită Prefecturii înștiințarea prin care Bîgiu rămâne în arest preventiv, după ce magistrații de la Curtea de Apel București au respins contestația depusă de avocații acestuia la măsura arestării preventive.
După ce Prefectura va avea această înștiințare de la instanță, conducerea Casei Albe va emite ordinul de suspendare din funcție a lui Cristi Bîgiu.
Apoi, consilierii județeni vor vota în ședință cine va prelua atribuțiile ocupate până acum de Cristi Bîgiu: Peytre Emanoil Neagu de la PSD sau Cristi Romanescu de la PNL.
În prezent, drept de semnătură are Romanescu alături de secretarul Cosiliului, Laurențiu Gavrilă.

Cristi Bîgiu a fost arestat preventiv în data de 7 decembrie pentru luare de mită în formă continuată în timp ce finul său, Florin Colgiu, a fost arestat pentru 30 de zile pentru complicitate la luare de mită în formă continuată. Cei doi inculpaţi pot formula către instanţă o cerere de înlocuire măsurii arestării preventive cu altă măsură mai blândă abia după expirarea celor 30 de zile prevăzute în mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here