calvini

Instanţa de Contencios Administrativ a Tribunalului Buzău a dat termen pe 14 iunie în cazul cererii primarului comunei Calvini, Neculai Curelea, de dizolvare a Consi­liului Local.

Scandalurile se ţin lanţ în Consiliul Local Calvini încă de la constituirea noului deliberativ local după alegerile locale din 10 iunie. Pro­blema dizolvării s-a pus, în cazul Consiliului Local Calvini, în momentul în care conflictul care îi are ca protagonişti pe aliaţii PSD-PNL, în jurul cărora s-au grupat restul forţelor politice din administraţia comunei, s-a acutizat. Cererea de dizolvare a fost înaintată Tribunalului Buzău de primarul Neculai Curelea, la începutul lunii martie, şi a fost nevoie de mai bine de o lună şi jumătate ca instanţa să dea un termen în acest caz.

Motivul blocajului administrativ de la Calvini este destul de ciudat, fiind vorba de neînţelegeri între membrii aceleiaşi formaţiuni, USL. Mai exact, social-democraţii sunt nemulţumiţi că viceprimar a fost numit un liberal, iar de atunci nu a mai existat cale de împăcare între PSD şi PNL, lucru ce a împiedicat buna funcţionare a Consiliului Local Calvini.  Dizolvarea Consiliului Local Calvini a devenit acum doar o chestiune de timp. Aceasta, dacă nu se va întâmpla ca în cazul cererii de dizolvare a Consiliului Local Pogoanele, respinsă pe fond de Instanţa Tribunalului Buzău după ce, iniţial, cauza a fost suspendată, pentru că niciuna dintre părţi nu s-a prezentat la primul termen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here