drum ruptAlune­cările de teren reactivate în primăvară au distrus DJ 204C în două locuri și necesită reparații în valoare de peste 60 miliarde lei, pe o porțiune cumulată de 150 de metri de șosea, plus zona adiacentă. „Pe DJ 204C, la km 81+200, la intrarea în localitatea Săru­lești, s-a amplificat alunecarea de teren care a devenit foarte activă și care momentan afec­tează întreaga platformă a dru­mului județean pe o lungi­me de aproximativ 80 m. Alu­ne­carea este vizibilă pe versantul din dreapta pe o dis­tan­ță față de drum de circa 30 m și continuă în aval pe o lungime de aproximativ 200 m, unde s-au format mici zone unde băltește apa. Prin tasarea platformei drumului s-a produs o diferență de nivel față de cota inițială a drumului de aprox. 1,7 m. În vederea restabilirii circulației rutiere sunt necesare a se executa lucrări de consolidare a versantului pe o lungime de 80,00 m, prin intermediul piloților forați de diametru mare cu adâncimea de 12,0-15,0 m, inclusiv cu reface­rea corpului drumului, execu­ția unui podeț din elemente prefabricate tip cadru P2, exe­cu­ția unui șanț cu dren și exe­cuția de drenaje pe versanți. Valoarea estimată a serviciilor de proiectare și execuție lucrări, conform evaluării, este de 3.495.619.52 lei“, se precizează în documentul CJ.
În comuna Bisoca, situația este la fel de gravă. „Pe DJ 204C, la km 66+900-67+050, comuna Bisoca, s-a amplificat alune­carea de teren care afec­tează întreaga platformă a drumului județean pe o lun­gime de aproximativ 70 m. Ta­sa­rea produsă în corpul drumului are o lungime de aprox. 30 m, cu o diferență de cotă față de cota inițială a drumului de circa 50 cm. Pe versantul din amonte alunecarea de te­ren se întinde pe o lungime de apro­xi­mativ 70 m, iar în aval pe aproximativ 100 m. În vede­rea restabilirii circulației rutiere sunt necesare a se execu­ta lu­crări de consolidare a ver­santului pe o lungime de 70,00 m, prin intermediul piloților forați de diametru mare cu adân­cimea de 12,0-15,0 m, inclusiv cu refacerea corpului drumului, execuția unui podeț din ele­mente prefabricate tip cadru P2, execuția unui șanț cu dren, și execuția de drenaje pe versanți.
Valoarea estimată a serviciilor de proiectare și exe­cu­ție lucrări, conform evaluării, este de 3.088.168,23 lei.
Reprezentanţii CJ au informat şi autorităţile din prefectură cu privire la situaţia de pe DJ 204C şi împreună încearcă să găsească banii necesari pentru a putea demara lucrările de reparaţii şi de consolidare a şoselei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here