Autoritățile județene anunță că vor demara lucrările de reabilitare a drumurilor din nordul județului. Consiliul Județean are în derulare mai multe proiecte de reabilitare ce vizează infrastructura rutieră a județului. Cea mai importantă lucrare este cea de reabilitare a DJ 203K, șosea modernizată din fonduri europene. Lucrări la fel de ample sunt anunțate însă și pe drumurile județene din nordul Buzăului, reabilitarea urmând a fi realizară cu bani de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Cel mai important obiectiv care va fi asfaltat începând din toamnă, dar și cea mai mare provocare, este șoseaua care leagă comunele Vintilă Vodă, Sărulești și Bisoca. Este vorba de 24,5 kilometri de drum, într-o zonă deluroasă, plină de pante, rampe și curbe, uneori pe un sol predispus alunecărilor de teren.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 74 milioane de lei, bani alocați de Guvernul României. Consiliul Județean Buzău va încerca să mute proiectul pe fonduri europene, cu banii economisiți urmând să fie modernizate alte obiective.
Un alt drum județean care va fi reabilitat în acest an este cel care leagă localitățile Cozieni și Brăești, tronson lung de 15 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here