Alunecările de teren din primăvară au lăsat urme adânci pe Drumul Naţional 10, care leagă Muntenia de Ardeal. În cel mai afectat punct din localitatea Măgura, şoseaua a luat-o la vale. Un sens de mers a coborât la aproape doi metri diferenţă de nivel faţă de starea iniţială.

La puţin timp după ce a evaluat situaţia, Instituţia Prefectului a trimis, către Compania Naţională pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere, o adresă oficială prin care a solicitat repararea zonelor de şosea, existând pericolul unor evenimente nedorite.

După luni în şir de promisiuni şi amânări ale celor de la CNAIR, săptămâna viitoare este anunţată începerea şantierului la Măgura, acolo unde şoseaua a luat-o la vale pe o distanţă de zeci de metri.

„Marţea viitoare, voi convoca o şedinţă, aici, la sediul Prefecturii, la care sunt invitaţi reprezentanţi ai CNAIR, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ai firmei care a câştigat licitaţia. Asta, deoarece dacă lăsăm pe fiecare de capul lui, se lungeşte, însă dacă supraveghem lucrările, se termină la timp”, a declarat Carmen Ichim, prefectul judeţului Buzău.

În toată perioada lucrărilor, traficul rutier pe DN 10 Buzău – Braşov se va face alternativ, pe un singur sens, în zonele unde se vor face reparaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here