Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie. Spitalul buzoian va fi dotat cu un RMN, aparat de rezonanţă magnetică nucleară, şi un PACS, sistem informatic de arhivare a imaginilor medicale. La semnarea de astăzi a contractelor pentru achiziţia de echipamente medicale prin proiectul privind Reforma Sistemului Sanitar au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, autoritate de care aparţine Spitalul Judeţean, şi managerul celei mai mari unităţi medicale din judeţ, Claudiu Damian.

Prin proiectul privind Reforma Sistemului Sanitar, 34 de spitale din ţară şi din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanţă Magnetică Nucleară (24) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

Cele trei contracte în valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achiziţionarea echipamentelor medicale au fost semnate astăzi, la Palatul Victoria, de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi furnizorii de echipamente, în prezenţa premierului Mihai Tudose. La ceremonia de semnare au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, preşedinţi de Consilii Judeţene şi primari, precum şi managerii spitalelor dotate cu echipamentele achiziţionate. ”Cu bucurie menţionez faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău va fi dotat cu un RMN şi cu un sistem PACS”, scrie vicepremierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Cele trei contracte de achiziţie sunt finanţate din Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, şi deblocat în cursul anului 2017.

Pe lângă achiziţia de echipamente de imagistică, Acordul cu Banca Mondială mai prevede şi construcţia de secţii noi ATI şi UPU, Centre de mari arşi, blocuri operatorii şi reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialităţi, precum şi achiziţii de echipamente necesare în secţiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliaţie, imagistică, radioterapie şi screening afecţiuni oncologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here