elena udreaInspectoratul Judeţean în Construcţii Buzău va fi desfiinţat şi va face parte din Direcţia Regională în Construcţii Sud-Est, alături de judeţele Constanţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Vrancea. Decizia de reorganizare a fost luată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în subordinea căruia se aflau inspectoratele în construcţii.

„Inspectoratul de Stat în Construcţii este prima instituţie din România cu servicii deconcentrate care se reorganizează pe structura regiunilor de dezvoltare, în locul celei pe judeţe. Măsura vizează eficientizarea activităţii instituţiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal şi în special a celor cu perosnalul de conducere. Reorganizarea urmează linia promovată de Guvernul României de raţionalizare a cheltuielilor publice”, a declarat într-un comunicat Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Astfel, vor fi înfiinţate şapte direcţii regionale în construcţii prin reorganizarea inspectoratelor judeţene şi Direcţia Regională în Construcţii Bucureşti-Ilfov. „Actuala formă de organizare în teritoriu a Inspectoratului de Stat în Construcţii în inspectorate judeţene în construcţii este foarte încărcată, existând 41 de inspectorate judeţene şi Inspectoratul în Construcţii Bucureşti, cu organizare şi aparate proprii de conducere”, se arată în comunicatul MDRT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here