finante3O esalonare la plata datoriilor este de dorit in locul executarii silite, apreciaza oficiali din Ministerul de finante. Potrivit acestora la nivel national aproximativ 20.000 de firme se vor incadra in prevederile ordonantei nr. 29/ 2011 si vor avea, astfel, dreptul la esalonarea datoriilor catre stat.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dan Lazar precizeaza ca scopul respectivei ordonante de urgenta este de a  sprijini mediul economic si agentii viabili din punct de vedere economic sa treaca peste criza prin plata esalonata a obligatiilor restante pe o perioada de cinci ani. OUG nr. 29/ 2011 prevede acordarea de esalonari la plata datoriilor acelor agenti economici care pot garanta suta la suta suma ceruta la esalonare, cu bunuri imobile sau mobile in functie de termenul acordat. O alta conditie este plata obligatiilor curente pe perioada de esalonare.

Procedura de evaluare a dosarelor de esalonare este de maximum 60 de zile. OUG nr. 29/ 2011 a intrat in vigoare luna trecuta.  Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, OUG 29/2011 vizeaza acordarea unor inlesniri, sub forma esalonarii la plata, pentru obligatiile fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, cu exceptia celor care sunt stabilite de alte organe si transmise spre recuperare ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here