fier vechiO femeie în vârstă de 41 de ani, din comuna Calvini, asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale ce are ca principal obiect de activitate recuperarea deşeurilor şi resturilor metalice reciclabile, este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.

Ea este suspectată că, în perioada 1 ianuarie 2008 – 30 iunie 2011, nu a înregistrat în totalitate în evidenţa contabilă şi nu a declarat organului fiscal competent veniturile realizate din comercializarea deşeurilor de fier vechi, agentul economic sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor către bugetul general consolidat al statului cu 601.948 de lei, sumă stabilită de specialiştii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău.

De asemenea, suma de 593.839 de lei rezultată din încasarea contravalorii facturilor fiscale emise ar fi fost folosită în interes personal de administratorului firmei.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au început urmărirea penală împotriva buzoiencei de 41 de ani şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.