Buzoienii care vor să studieze peste hotare ori care vor să lucreze în alte țări și au nevoie de diplomă care să ateste cunoștințele de limba engleză vor putea obține acest document chiar la Buzău. Consiliul Județean va deveni partener al British Council, organizația internațională a Marii Britanii pentru relații culturale și oportunități educaționale, care a propus autorităților județene să devină bază în susținerea și organizarea testelor de limba engleză recunoscute internațional.

Dacă proiectul va primi și votul consilierilor județeni, la Buzău se vor organiza și susține examene britanice, seminarii, cursuri și prezentări de oferte educaționale pentru profesori și elevi. Printre examenele importante care se vor putea susține la Buzău se numără și Cambridge English ori IELTS.

Acordul dintre Consiliul Județean și British Council nu implică niciun efort financiar din partea autorităților județene, ci acestea se obligă doar să pună la dispoziție spații adecvate pentru aceste activități. În acest sens, sediul CJ, al Muzeului Județean ori al Bibliotecii sunt câteva dintre locațiile la care s-a gândit conducere CJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here