Muzeul Judeţean Buzău, instituţie de cultură subordonată Consiliului Judeţean, vernisează două expoziţii de bază dedicate Neo-Eneoliticului şi Epocii Bronzului în zona Curburii Carpaţilor. Noua colecţie este amenajată într-o manieră modernă, ce îmbină concepte expoziţionale noi şi atractive pentru publicul vizitator. Noile săli de arheologie ale Muzeului Judeţean Buzău se adresează deopotrivă publicului larg, dar şi specialiştilor. Publicului îi sunt expuse obiecte de interes arheologic descoperite pe teritoriul judeţului Buzău, cele mai multe în premieră. Este vorba despre recipiente ceramice, podoabe, bijuterii din bronz, argint şi aur, unelte din piatră, os, silex şi metal. Reconstituirile de locuinţe, morminte şi dioramele, materialul complementar realizat în condiţii grafice de excepţie precum şi suportul logistic tehnologic din sălile de expoziţie au rolul de a reprezenta cât mai fidel condiţiile de viaţă, mediu şi habitat ale omului preistoric ce a trăit şi evoluat pe actualul teritoriu al judeţului Buzău.

 Publicul buzoian este invitat la vernisarea expoziţiilor dedicate neo-eneoliticului şi epocii bronzului din zona Carpaţilor de Curbură, cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a Culturii, duminică, 15 ianuarie 2017, ora 11.00, la sediul Muzeului Judeţean Buzău de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

1 COMENTARIU

  1. Un colectiv de oameni inimoși scot pe banda rulanta expoziții tematice, sezoniere sau permanente demne de invidiat. Totul se poate face numai cu munca, dăruire si pasiune.
    Noua expoziţie va fi cu adevărat un eveniment cultural important pentru istoria locurilor si meleagurilor buzoiene, locuite din vechime si in care s-au conservat elemente de valoare extraordinara pentru evoluția civilizației umane in zona. Felicitări!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here