Buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare al oraşului au motive serioase de îngrijorare. La propunerea primarului Constantin Toma, Primăria nu va mai subvenţiona energia termică. Vestea afectează aproximativ zece mii de familii, atâtea cât mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, toate cu venituri modeste.

”Din cele zece mii de locuinţe care sunt în continuare la RAM doar cinci-şase sute de proprietari au cu adevărat probleme în a-şi plăti facturile. Restul îşi pot permite fie să-şi monteze centrale, fie să achite preţul real al gigacaloriei. Nu putem da subvenţii otova şi la sărac şi la bogat. Poate că se vor supăra unii pe mine, îmi asum”, a declarat primarul Constantin Toma.

Cum este puţin probabil ca Guvernul să mai aloce bani pentru subvenţionarea energiei termice, costurile încălzirii vor trebui suportate integral de către consumatorii casnici, majoritatea familii cu venituri modeste. Reprezentantii Primăriei Buzau intentioneaza sa adopte un proiect care prevede ca locatarii cu venituri nete mai mici decat salariul minim pe economie, sa primeasca un voucher în valoare de 7.000 de lei, de apartament, pentru achiziţionarea unei centrale.

Consilierii PNL consideră însă că modul în care a fost conceput proiectul este discriminatoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here