Cea mai mare horă a Unirii, organizată vreodată la Buzău, a numărat duminică, 24 ianuarie 2016, circa 700 de oameni. Au fost 700 de buzoieni care au dat mână cu mână și au înconjurat clădirea Muzeului Județean, într-o acțiune pusă la cale de autoritățile județene de cultură.
A fost un moment inedit, demn de file de istorie, având în vedere că a fost cea mai mare horă jucată până acum la Buzău.
Cei mai mulți dintre dansatori au fost elevi ai școlilor din Buzău, preșcolari, dar au fost și buzoieni care au participat cu inima deschisă la evenimentul anunțat încă de săptămâna trecută.

De asemenea, autoritățile au fost prezente. În Hora Micii Uniri s-au prins prefectul județului Buzău, George Sava, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu, vicepreședintele CJ, Adrian Petre, secretarul general al Consiliului, Laurențiu Gavrilă, precum și deputatul PSD de Buzău, Marcel Ciolacu.
”Am arătat astăzi că noi, buzoienii, simțim și trăim românește și am sărbătorit Mica Unire dând mână cu mână în hora care a înconjurat Muzeul Județean. Mulțumesc tuturor celor care au participat!”, a transmis apoi pe facebook președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here