garda financiara 03880900Garda Financiară ar urma să fie transformată într-o Direcţie de Control din cadrul Fiscului în urma reorganizării pregătite de guvernanţi. Proiectul reorganizării urmează să fie aprobat de Executiv în cadrul unei şedinţe de guvern şi prevede modificări în primul rând la nivelul conducerii. Practic vor fi desfiinţate secţiile judeţene, vor fi delimitate atribuţiile de control şi stabilite conducerile noilor structuri.

Reorganizarea Gărzii Financiare va fi realizată printr-o ordonanţă, după cum arată proiectul Legii de abilitare a Executivului de a emite ordonanţe simple în vacanţa parlamentară, lansat în dezbatere publică de Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul (DRP). Proiectul mai prevede măsuri privind rectificarea bugetară, funcţionarea controlului financiar si Codul de procedură fiscală, potrivit proiectului Legii de abilitare a Executivului de a emite ordonanţe simple în vacanţa parlamentară, lansat în dezbatere publică de Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul (DRP).

De asemenea, Executivul mai are în vedere „reglementări privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii“, precum şi „modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile poştale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 642/2002“. Proiectul de lege trebuie supus aprobării în şedinţa de Guvern, iar apoi înaintat Parlamentului spre dezbatere şi adoptare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here