IMG 0039

Discuții aprinse astăzi în Consiliul Local Municipal pe seama proiectului ce prevede aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii publice „Reabilitare fântână arteziană din Piaţa Daciei – municipiul Buzău”. Așa cum au anunțat încă de zilele trecute, consilierii Partidului Democrat Liberal cât și cei ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu au votat împotriva proiectului de hotărâre. Ei spun că investiția nu se justifică, mai ales la suma prevăzută în studiul de fezabilitate, de 13 miliarde lei vechi și pe final de an, când nu-și mai poate demonstra utilitatea. Nici argumentele pe care a încercat să le aducă primarul Constantin Boșcodeală, cum că investiția a fost prinsă în bugetul pe anul în curs, pe care consilierii l-au votat nu i-a convins pe aleșii locali ai Opoziției. „Suma este prea mare, lucrarea aceasta, așa cum este ea prezentată prin studiul de fezabilitate, n-ar trebui să aibă o asemenea valoare. În mijlocul platoului ar fi fost corect să facem o investiție care să merite banii, în așa fel încât, noi, cei care trecem prin Piața Daciei, să simțim aici un mijloc de relaxare”, susține consilierul Ion Barbu. Reprezentantul PDL a mai ținut să precizeze că în luna martie, consilierii Partidului Democrat Liberal nu au votat bugetul general al municipiului Buzău, acesta fiind unul dintre motive. În proiectul de buget votat în martie, suma prevăzută pentru această investiţie era de aproximativ 11 miliarde lei vechi, iar acum a ajuns la aproape 13 miliarde lei vechi.

Proiectul de hotărâre a trecut, în pofida argumentelor aduse de reprezentanții Opoziției.

Prezentată în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre drept „element definitoriu din punct de vedere arhitectural şi turistic pentru oraşul Buzău, fiind parte integrantă a ansamblului format din Palatul Comunal, magazinul Dacia, hotelul Pietroasa şi zona de imobile vechi din centrul oraşului”, fântâna arteziană ar trebui refăcută în maxim 7 luni.

Prin studiul de fezabilitate se propune reabilitarea/remodelarea părții de infrastructură/structura de construcție, efectuarea de lucrări noi de finisaje, refacerea integrală a instalației de arteziană și realizarea unui sisten de iluminat ambiant, amenajarea spațiului verde înconjurător, dezvoltarea arhitecturală a ansamblului prin adăugarea de elemente statuare noi care să asigure vizibilitatea în raport cu întregul platou al pieții. De asemenea se vor executa lucrări de modernizare a finisajelor la fața interioară a cuvei și perimetral exterior cuvei, se va reabilitare instalația de apă și se va moderniza sistemul de arteziană, va fi realizat un sistem de iluminat, atractiv dar și economic și va fi montat un ansamblu statuar nou din marmură în interiorul cuvei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here