Consiliul Județean Buzău dă, astăzi, startul distracției. După atenția deosebită acordată copiilor prin activitățile specifice desfășurate de 1 iunie, va debuta prima ediție a Buzău Fest, eveniment de promovare a patrimoniului și turismului județului nostru. Pentru Ziua Internațională a Copilului, Consiliul Județean a pregătit o serie de atracții începând cu proiecțiile de desene animate, care vor avea loc la Muzeul Județean, trecând prin desenele pe asfalt și încheind cu fotografiile cu Mickey și concertul special la care este invitată trupa DI DO DO.

Apoi, vineri începe prima ediție a „BUZĂU FEST”,care va avea loc în perioada 2-4 iunie, activitățile urmând să se desfășoare atât în municipiu, cât și în stațiunea Sărata-Monteoru.

Cea dintâi activitate va avea loc vineri, 2 iunie 2017, la Buzău. După sosirea participanților, va fi organizată o paradă cu torțe pe bulevardul Nicolae Bălcescu, programată la ora 21:00.

Sâmbătă, 3 iunie 2017, încep activitățile propriu-zise la Sărata-Monteoru. În intervalul 09.00 – 11.00 se va realiza montarea taberelor, pentru ca, la 11.30, să fie prezentate trupele: Garda Apulum/Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna/Cluj-Napoca și Geto-dacii din Moldova/Iași.

La ora 12.00 va avea loc deschiderea taberelor și a atelierelor antice: prelucrare os, prelucrare lemn, monetărie, întreținere echipamente, jocuri romane, plante dacice, metalurgie, scriptoria, fierărie, metaloplastie, bucătărie, antrenamente soldați, antrenamente gladiatori.

Programul de sâmbătă mai prevede: 13.30 – Spectacol Elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzău; 16.00 – 18.30 – Prezentarea unei școli de gladiatori, dansuri antice/Magna Nemesis, târg de sclavi; 19.30 – 20.30 – Ansambluri folclorice din Județul Buzău; 20.30 – 21.30 – Lupte de gladiatori, bătălia de noapte, Barbari vs romani; 22.00 – Rugul lui Zamolxe/incinerarea unei căpetenii dacice.

Duminică, 4 iunie 2017, tot la Sărata-Monteoru, vor fi organizate, în intervalul orar 10.00 – 14.00, tabere și ateliere antice, marea bătălie barbari vs romani și un concurs de cros. Între 15 .00 și 17.00, participanții vor putea asista la un spectacol oferit de elevii Liceului de Arte ”Margareta Sterian” Buzău. Seara se va încheia cu un concert programat să înceapă la ora 20:00, la care cap de afiș va fi trupa „Zdob și Zdub”.

Oficialii Consiliului Județean s-au gândit și la buzoienii care nu au posibilitatea de a ajunge în stațiune pentru cele două zile de activități. Ei au pus la dispoziția publicului larg un autobuz etajat, care, pe 3 și 4 iunie, va efectua curse gratuite către Sărata-Monteoru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here