Pentru asigurarea subvenţiei la căldură în această iarnă, Primăria Buzău va contracta un credit bancar. În acest sens, Consiliul Local a aprobat miercuri, un proiect de hotărâre care vizează contractarea de către municipalitate a unui împrumut de 14.000.000 lei, de la Trezoreria Statului. Perioada de rambursare a creditului este de până la 20 de ani, cu posibilitatea rambursării anticipate, parțial sau integral. De anul viitor, subvenția la căldură ar putea fi acordată doar familiilor nevoiașe, în baza unor anchete sociale. Primarul Buzăului afirmă că, iarna viitoare, este puțin probabil să se mai acorde subvenții la energie termică.

Anul acesta, buzoienii vor scoate din buzunare doar 297 de lei pentru o gigacalorie consumată față de aproape 500 de lei, cât ar fi trebuit să achite dacă municipalitatea nu ar ai fi acordat subvenție pentru energia termică în acest sezon rece.

În municipiul Buzău, 11.900 de apartamente dintr-un total de 35.000 sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, abonaţii plătind 297 de lei pentru o gigacalorie, faţă de 430 de lei, valoarea reală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here