politist masinaJoi, poliţiştii cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente. Au fost constatate şi sancţionate 329 de abateri de la regulile de circulaţie şi au fost reţinute 10 permise.

Cei mai mulţi contravenienţi – 207 – au fost conducători auto, însă acestora li „s-au alăturat” şi 29 de pietoni, 3 biciclişti, 5 căruţaşi şi 8 conducători de mopede indisciplinaţi.

De asemenea, poliţiştii au testat cu aparatele „Drager” 40 de şoferi, etilotestele indicând valori peste zero în cazul a doi dintre aceştia. Întrucât au avut concentraţii alcoolice de 0,16 mg/l şi 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, cei doi şoferi au fost sancţionaţi contravenţional cu puncte-amendă şi lăsaţi fără permise pentru o perioadă de 90 de zile.

Tot „pietoni”, dar pentru 30 de zile, au rămas ieri alţi 6 conducători auto care nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric în intersecţii semaforizate din municipiul Buzău, precum şi doi şoferi care şi-au condus maşinile cu viteze mai mari de 100 km/h pe DN2 E85, în localităţile Costeşti şi Oreavu.

În ziua de 14 iunie a.c., poliţiştii rutieri au întocmit şi dosare penale pe numele a trei conducători auto.

Astfel, doi bucureşteni în vârstă de 31, respectiv 25 de ani, au fost depistaţi ieri conducând autoturisme pe DN2 E85, în localitatea Poşta Câlnău, deşi aveau suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Al treilea dosar penal a fost întocmit de un echipaj din cadrul Secţiei 1 de poliţie rurală Mărăcineni pe numele unui buzoian de 52 de ani, care a fost implicat în noaptea de joi spre vineri, pe DN2 E85, într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

Poliţiştii l-au testat pe şofer cu aparatul „Drager” şi, întrucât etilotestul a indicat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, buzoianului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here