După ce a publicat salariile tuturor angajaților din administrația locală, tânărul primar din din Lopătari, Claudiu Constantin, vine cu un un nou mesaj, devenit deja viral, la adresa locuitorilor. Este vorba despre un mesaj postat pe grupul de facebook al comunei, prin care șeful Primăriei face un apel la umanitate. postare primar Lopatari Claudiu ConstantinÎn 3 luni de când sunt primar am dat curs tuturor cererilor care au venit către mine pentru clarificarea sau aplanarea unor conflicte. Oamenii se ceartă pe 1 metru de drum, pe o bâlcă de apă, un șanț de scurgere, un gard căzut sau o cracă de prun – pe tot felul de lucruri. Am fost în teren de fiecare dată când am fost solicitat, iar concluzia este rușinoasă: extrem de puține conflicte s-au rezolvat amiabil.

Oamenii țin cu dinții de tot felul de nimicuri și sunt în stare să-și dea în cap pentru cele mai banale pretenții. În cel puțin 2 cazuri era să scap părțile să se bată. Vă zic sincer că mi-a fost rușine de rușinea lor – să chemi primarul în teren ca să fie spectator la cum te iei la bătaie.

Nu vreau comentarii despre cum „lumea e rea” la această postare. Vreau să-ți clarifici conflictele dacă le ai. Dacă te-ai certat cu cineva pe un gard, pe un drum, pe o limită de proprietate – înainte de a chema primarul acasă asigură-te că ești om civilizat și ai încercat să te înțelegi cu celălalt, să lași de la tine, să negociezi o soluție. Nu iei cu tine în mormânt nimic, dar ești în stare să-ți dai în cap pentru un metru de pământ? Ce spune asta despre tine?

Din pământ am fost făcuți și în pământ ne vom întoarce, ni se tot repetă asta la Biserică. Dar se uită ușor. Duminica faci cruci, iar lunea sări cu sapa la vecinul sau blestemi pe cineva sau bârfești pe altul că a făcut sau a dres. Ce spune asta despre tine?

Primarul nu poate rezolva probleme ce țin de bunul simț sau de cei 7 ani de acasă. Căutați de vă înțelegeți între voi, fiți oameni între oameni. Aduceți-vă aminte că veți muri și nu veți lua nimic cu voi.118407031 106811144480682 3996166286003955694 oEu voi veni în continuare ori de câte ori sunt chemat. Dar vreau să vin în curtea unui OM, nu în curtea unui suflet chinuit de dușmănie, invidie și răutate. Vreau să fiu primarul unei comunități de oameni așa cum vă știu: săritori, implicați, darnici, vorbind ce trebuie și cât trebuie. Haideți că putem să fim un pic mai buni și să ne comportăm mai constructiv. Haideți că putem!” , a scris primarul Claudiu Constantin. 

Postarea a dat naștere multor reacții, prin comentarii și distribuiri, în majoritate laudative la adresa primarului, singurul șef de administrație locală buzoiană din partea USR-PLUS.  

 

1 COMENTARIU

  1. Tanarul acesta are atat bun simt in el incat nu a facut referiri la vechea mostenire, odata cu preluarea mandatului. Stiu ca sunt mari probleme cu banii comunitatii locale, dar se zbate sa gaseasca solutii, intelegere, alearga si bate la toate usile sa mearga inainte viata in localitatea pe care o reprezinta. Ii doresc succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here