Transformarea fostului spital Brătianu din Buzău într-un centru muzeal ar putea începe chiar în această toamnă, dacă vremea va permite acest lucru. Asigurările vin din partea conducerii Consiliului Judeţean Buzău, după finalizarea etapei de proiectare a investiţiei. Aproape 4 milioane de euro din bugetul Uniunii Europene au fost alocaţi pentru modernizarea acestei clădiri simbol din municipi

Clădirea fostului spital Brătianu, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Buzău, aflată în ruină de aproape două decenii, va fi reabilitată şi transformată în centru muzeal în câţiva ani. Lucrările ar putea începe chiar în această toamnă, dacă vremea va permite acest lucru. După reabilitare, în clădire va funcţiona un centru muzeal, iar în jurul ei va fi amenajată o grădină publică, cu o fântână arteziană şi băncuţe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber.

Totodată, în cadrul centrului muzeal vor avea loc şi activităţi culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice. Pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu vor fi alocate aproape 4 milioane de euro din bugetul de investiţii al Uniunii Europene. Acesta este primul proiect din judeţul Buzău finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here