Clădirea fostului Spital Brătianu din Buzău urmează să intre într-un amplu proces de transformare. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a anunțat că instanța a respins definitiv contestația formulată împotriva licitației de atribuire a lucrărilor. Prin urmare, peste câteva zile va fi semnat contractul cu firma câștigătoare, după care se va trece la efectuarea lucrărilor.

Demararea lucrărilor de reabilitare a Spitalului Brătianu a fost întârziată după ce licitația de atribuire a lucrărilor a fost contestată, iar derularea contractului a fost blocată mai multe luni până la soluționarea contestației în instanță.

După finalizarea reabilitării, fostul spital Brătianu va deveni centru cultural și va funcționa în subordinea Muzeului Județean, ca secție exterioară. Noul obiectiv va dispune de săli care vor putea găzdui expoziții și alte activitați culturale.

Acest proiect se derulează cu fonduri europene, după ce în luna august 2017 a fost semnat contractul de finanțare a proiectului cu fonduri alocate prin Programul Operațional Regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here