dgaspc

În cursul zilei de astăzi, 19 iulie 2013, secretarul de Stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Codrin Scutaru a efectuat o vizită de lucru în judeţul Buzău, ocazie cu care s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu. În cadrul întâlnirii, au fost discutate o serie de probleme cu implicaţie socială specifice judeţului Buzău. Între acestea, în mod deosebit s-a făcut referire la situaţia tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie. “Avem nevoie de găsirea unor soluţii şi a unor alternative viabile care să le permită tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie o integrare pe piaţa muncii”, a declarat Codrin Scutaru.

Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu şi directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, Alina Bădulescu, a fost analizată necesitatea derulării unui proiect pilot de înfiinţare a unui Centru de calificare profesională, destinat tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie.

În cadrul vizitei de lucru, ministrul Secretar de Stat, Codrin Scutaru, a avut întâlniri şi cu directorii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Casei Judeţene de Pensii, în cadrul cărora au fost aduse în discuţie probleme instituţionale specifice fiecărei structuri menţionate.

Concluzia întâlnirii a fost legată de necesitatea unei monitorizări atente a dificultăţilor cu care fiecare instituţie se confruntă, în vederea identificării de soluţii concrete care să permită eficientizarea activităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here