„Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată” şi „Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă în judeţul Buzău” au fost proiectele la care Compania de Apă a făcut recepţia. 85 de milioane de euro a fost suma cheltuită pentru efectuarea lucrărilor în municipiile şi oraşele din judeţ, precum şi în comunele Costeşti, Săpoca şi Verneşti. Numărul beneficiarilor din localităţile vizate de investiţii depăşeşte 200.000. 80% din valoarea proiectelor reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Am participat, cu bucurie, la recepţia a două proiecte de succes, foarte importante pentru dezvoltarea judeţului Buzău, finanţate prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” 2007-2013, în valoare de peste 100 milioane de euro.
Alături de reprezentanţii autorităţilor guvernamentale centrale, Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, Jaspers – partenerul Uniunii Europene în îmbunătăţirea calităţii investiţiilor finanţate cu bani europeni, i-am asigurat de tot sprijinul nostru în implementarea următoarelor proiecte.
Felicit întreaga echipă a Companiei de Apă care a contribuit la implementarea acestor investiţii!„, a scris președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pe pagina personală de Facebook.

În urma derulării celor două proiecte, printre altele, reţelele de canalizare au fost extinse cu peste 100 de kilometri, au fost introduse reţele de alimentare cu apă de peste 60 de kilometri, construite trei staţii noi de tratare a apei, alte şase modernizate şi au fost realizate 44 de staţii noi de pompare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here