jandarmiÎn jur de 15 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău vor deveni şomeri, peste o săptămână. Pe data de 15 septembrie aceştia îşi vor încehia raporturile de serviciu cu instituţia din cauza reorganizării Inspectoratului.

În urmă cu aproximativ o lună, angajaţii IJJ Buzău au fost testaţi, iar cei care au luat cele mai mici calificative vor trece în rezervă. În total, din cadrul IJJ ar fi trebuit să plece 35 de angajaţi. 20 dintre ei au plecat deja, fiind vorba de oameni angajaţi ca și personal contractual.

Numărul exact al jandarmilor care vor fi trecuți în rezervă se va cunoaște la 15 septembrie pentru că, cei vizați de concediere, mai trec în aceasă perioadă printr-o evaluare, pentru că la nivelul inspectoratului au fost eliberate câteva funcții prin pensionări.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, locotenent Adrian Cristia, ne-a declarat că se fac eforturi pentru ca oamenii care urmează să plece să-şi găsească altceva de muncă. „La nivelul Inspectoratului, s-a încercat găsirea unor posturi în alte structuri. Suntem acum în evaluări, iar cei care totuși vor pleca vor fi sprijiniți pentru a-și putea găsi un alt loc de muncă“, a declara Adrian Cristea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here