Geoparcul Ținutul Buzăului, dar şi celelalte atracții turistice din județ sunt promovate Târgul de turism care se desfășoară până duminică, în Capitală.
Anul acesta, Judeţul Buzău vine cu o amenajare specială, centrată pe promovarea atracţiilor turistice din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”, realizată în parteneriat cu Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău. Nu vor lipsi Vulcanii Noroioşi, Trovanţii, Casa Memorială „Vasile Voiculescu”, Chihlimbarul de la Colţi – toate în miniatură, filme de prezentare, precum şi costume populare buzoiene.
Alături de Consiliul Județean Buzău sunt și meșterii populari buzoieni: Emil Matei, de la Mânzăleşti, care va promova meşteşugul olăritului de pe Valea Slănicului, dar și  Amelia Papazissu, deţinătoarea distincţiei „Tezaur Uman Viu”, care va promova arta populară tradiţională din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”.
Ansamblul folcloric ”Plaiurile Mioriței” al Centrului Județean de Cultură și Artă va marca deschiderea Târgului de turism cu un program artistic, dar va bucura vizitatorii pe tot parcursul zilei de 20 februarie cu diverse momente artistice.
Sâmbătă, 22 februarie, Ţinutul Buzăului” va fi promovat și în cadrul Seminarului Destinaţiilor de Excelenţă în Turism, desfăşurat de Direcţia Generală de Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, eveniment la care participă şi ziarişti, bloggeri, specialişti în turism şi numeroşi operatori de turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here